Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2007 21:34 - Другият мой възможен живот - пътуване към неизвестността
Автор: alex3 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3600 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 11.10.2017 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сякаш беше вчера. Не е за вярване, че измина повече от година от началото на онзи 24 януари, в който се качих на самолета и сложих началото на един съвсем нов и различен   за мен живот. 
Сякаш беше вчера денят, в който се сбогувах с любимите си хора на аерогара София и полетях за Пакистан със следобедния полет на British Airways” до Лондон, в компанията на жената на бъдещия ми шеф. 
В Лондон трябваше да вземем директен полет за Исламабад и някъде към 2 през ноща да сме пристигнали до крайната  дестинация. Всичко се обърка, когато стана ясно, че самолетът няма да излети навреме, а с почти 2 часа закъснение. Изпуснахме директната връзка и трябваше да преспим в един от хотелите на летище Хийтроу. Хотелът си го биваше. Предлагаше много лукс и удобство и беше от веригата «Мариот». Имаше просторно и елегантно фоайе с всевъзможни удобства за пътуващите. 
Починахме си много добре. 
Прекарахме чудесна вечер в ресторанта на хотела. Госпожата се оказа забележително приятен събеседник. Като прибавим и вкусните и разнообразни блюда и хубавото вино, вече не се ядосвахме толкова на изпуснатия полет. 
На другата сутрин, по нейно настояване, се изнесохме много рано към аерогарата. Не зная защо се беше събудила толкова припряна и не пожела дори кафе да пием преди тръгване.Трябваше да летим до Дубай с “Емирейтс" и
оттам, след "100 часа" престой, да продължим за Исламабад.  Полетът ни беше чак в 9, а ние се озовахме на аерогарата още в 6 сутринта. С ужас установих, че вътре в транзитната зона няма автомати за смяна на пари.
 Бях похарчила и последната си лира на телефонните автомати предната вечер и преживях едни от най-дългите си три часа в живота, в очакване на първото кафе в самолета. Рядко пия кафе сутрин преди 8 и почти никога не закусвам, но тази сутрин изпитах такъв невероятен и остър глад, че с отвращение си спомних за непрекъснатото доброволно гладуване, на което се подлагах, ядейки по една салата на един и дори само на сок от моркови, понякога. Ето ти сега глупачке, глад.....само, че между това, сама да си налагаш глад и да ти го налагат обстоятелствата, има огромна разлика. 
Обещавах си многократно, подстрекавана от разгневения ми стомах, никога вече да не гладувам или поне докато това не ми е наложено принудително. Но, времето минава, всичко се забравя и си тръгва по старому.

Самолетът се оказа огромен. Местата ни бяха в най-широката му част. Имаше три седящи редици – в средата с по 4 седалки, а до прозорците – с по 2. Настанихме се в двуредовата редица, като аз си избрах мястото до прозореца. Полетът траеше около 6 дълги часа, но в никакъв случай не беше тягостен и неприятен. Стюардесите, повечето от тях с азиатски черти, се грижеха усърдно и търпеливо за удобството и конфорта на всички пътници. Бяха облечени с красиви костюми в бяло и червено, с малки кокетни шапчици, придържащи бял плисиран воал, падащ от едната страна край лицето. 
Когато наближихме Дубай, вече беше почти тъмно. Успях да го разгледам от небето, горящ от ярки и искрящи  светлини. Приличаше на детска рисунка, така бяха подредени къщите, улиците и очертаващите ги светлини, сякаш са преливащи се етюди на детски илюстрации. 
Транзитната зона беше доста голяма, наподобяваше на градска градина, с високи палми чак до тавана. Имаше доста магазинчета за сувенири, алкохоли и всякакви неща. Накупих си разни дреболии, за да ми върнат монети за телефон. Въоражена с цял джоб парички и надежда, се лепнах за първия свободен автомат, който ми попадна в обсега. Останах много изненадана, когато не намерих свободно място, в което да си пусна паричка. Цялото ми старание и комбинативност да се сдобия с монетите, отиде по дяволите. Дубайските телефони не се продаваха толкова евтино. Трябваше да си закупя някаква карта, за която наличният ми капитал се оказа крайно недостатъчен. Хайде пак на чейнча, в това време свършили картите в магазинчето, в което ги намерих след голямо издирване. С радост накрая, след като старателно прерових още 3 пъти транзитната зона на аерогарата, открих пощенски офис на последния етаж. Имаше карти всякакви. Най-после, можех да се обадя и да чуя любимия глас, да съобщя, че вече съм в Дубай – в случай, че някой се инересуваше.....
И толкова, цялата двучасова борба за намиране на начин за обаждане, бе само за 10 минути говорене.   Картата изтече, отново останах сама, безнадеждно. Рекох си, че не е време да се смарангясвам и се заоглеждах наоколо. Госпожата дремеше на една пейка. Горката, вече много се умори. Време беше да разбера къде съм и защо !!! Дали защото тръгнах толкова внезапно, дали защото изобщо не осъзнавах, че не отивам “там” за седмица – две и после ще се върна пак. Пътувах, като насън, някак си откъсната от действителността и не вярвах къде точно отивам. Не подозирах какво ще стане с мен, изобщо сякаш бях се изпарила.
 Арабите прелитаха наоколо със снежнобелите си одежди, брилянтно контрастиращи с гарваново черните им коси и бради. Жените им, същински нинджи, отгоре до долу в черно и запердени чак до очите. Мъжете стояха като лебеди до тях, кристално бели, строги и сериозни. Злато по тях, колкото ти душа иска и сърце може да носи. Бяха ми доста интересни и откарах почти 2 часа, разглеждайки ги в захлас. 

Така неусетно дойде и времето, когато чухме повикване на пътниците за Исламабад. Остана ни последната отсечка и щяхме да стъпим на азиатска земя. При нощните полети не се страхувам много. Интересно ми е да разглеждам земните сенки, отразени на лунна светлина. Мъждукащите големи и малки светлини, очертаващи села и градчета дълбоко в тъмнината. Самолетът беше почти пълен с индийци и пакистанци, белееха се и малко европейци. “Белезнивите” бяхме наредени по един на редиците до прозореца, као на оставащите 2 свободни седалки до нас не настаниха  никой от местните. Те бяха наредени нагъсто в средната редица на огромното туловище на самолета. Хапнах малко пиле с ориз и се помъчих да дремна. Не ми се отдава да заспя, само стоя със затворени очи и се усещам като в някаква летаргия. 
След около 2 часа  и половина летене капитанa съобщи, че наближаваме летище Исламабад и се приготвяме за кацане. Беше два след полунощ. Успешен полет, меко кацане и ни отвеждат с авобуси до самата аерогара.
 Аерогарата е едноетажна постройка, разположена на не много голяма площ. На гишетата за паспортна проверка се изсипва маса народ - семейства с много деца, куцукащи бабки и къносани чичковци, шарен свят. 
Няма да забравя, как моментално ме блъсна в носа една специфична миризма на кисело, къна, подправки и още нещо, което и до ден днешен не мога да подуша адекватно. Миризма, с която е пропит този свят и смесена с жега и влага, директно те убива като индивид. Наоколо се търкаляха оромни денкове с багажи и хора, легнали направо върху мраморния под. Шефът ни посрещна  след паспортната проверка. Започна голямото чакане на багажа и след 3 часа въртене и подскачане около лентата, багажното затвори и ние останахме с пръст в устата. 
Нямаше го, беше останал в Лондон. Щеше да пристигне след три дни със следващия директен полет на Бритиш. Чудесно начало – без гащи и без четка за зъби на майната си, на другия край на света. На всичко отгоре и с ботушки и палтенце, при 25 градуса през деня.


Така започна моят друг живот. Тогава не предполагах, че това са само малка част от неволите, който тепърва щях да изживея. 

Но нека да останат тема за следващия постинг.....

Днес е разпети петък, а тук няма църква. Няма и боя за яйца, но аз си измислих и боядисах цели 30, досущ като нашенски.

Наближава дванадесет и искам да запаля една половинметрова свещ до иконата, за да гори до сутринта на този светъл празник!        

 
Христос Воскресе !  Пожелавам на всички пишещи и четящи здраве и дълголетие!

 

 За всички Българи – с обич!

 

Алекс



Тагове:   мой,   неизвестността,


Гласувай:
0



1. bambola - Vo istina voskrese !
07.04.2007 22:25
:)
цитирай
2. анонимен - От сърце ти пожелавам здраве, много ...
07.04.2007 22:49
От сърце ти пожелавам здраве, много сили, за да успееш.Во истина воскресе!Дана
цитирай
3. clio - :)
07.04.2007 23:02
Во истина воскресе! И късмет ;)
цитирай
4. анонимен - Благодаря Ви!
08.04.2007 07:09
С такива пожелания от толкова сърдечни хора няма начин да не издържа! Ако знаете колко ми помагате, мили непознати приятели!
Щаслив и весел празник!
Алекс
цитирай
5. анонимен - За Elisina
08.04.2007 20:44
Благодаря Ели! Ти доказваш, че казвам самата истина!

Aleks3
цитирай
6. vencenoska - Здравей, всички, които четат блога ти са с теб,
13.04.2007 18:33
така че не се притеснявай. Ти вече имаш много приятели и винаги си добре дошла! Разказваш много увлекателно, представих си целия ти полет! Успех!
цитирай
7. ani101 - Алекс,
13.04.2007 22:39
пишеш много интересно!
С нетърпение ще чакам още истории .
Как продължава живота ти там?
Можеш ли да качиш и някоя снимка на местните ?
:)

Честит празник!
цитирай
8. mery67 - Искам да ти кажа, че разбирам чув...
13.04.2007 23:08
Искам да ти кажа , че разбирам чувствата ти!Надявам се вярата в Бог да ти помага винаги когато се почувстваш слаба и да знаеш , че можеш да разчиташ на неговата сила и подкрепа в такива моменти!Наистина чета с интерес написаното от теб!Бъди здрава и пиши !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alex3
Категория: Лични дневници
Прочетен: 162924
Постинги: 21
Коментари: 65
Гласове: 455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930