Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2007 20:46 - Всеки има право на своята истина, но медалът няма само една страна
Автор: alex3 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1660 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2007 08:15


         Всеки има право на своята истина и всеки за себе си е прав, но не трябва да забравяме, че медала няма само една страна.
     Прочетох неща, написани тук за "войниците ни в Ирак" и си мисля, какво ще се получи ако върнем времето назад, с тази наша днешна народопсихология!   Дали ще трябва да рухнат всички паметници на знайните и незнайни воини, загинали по бойните полета далеч от родните си земи. Защото такива воини (повечето дороволци) няма да има. Защото никой не трябва да защитава човешките права и демокрации на чужда земя! Защото доблестта, мъжеството и готовността за саможертва няма да са достойнства, а предлог за осмиване и подигравка. 
    Кое е правилно и кое не, дали са добре подготвени или не са, това май не е проблем на самите "наемници", както ги наричаме. Може би пак нещо не е свършено докрай и както трябва. И това е миродавно не само военните контигенти, а за много от служителите на държавната администвария, които се изпращат на работа в страни с тежък климат и рисково гражданство.
   Казва се - отиват за много пари! Колко много пари ще стигнат, за да се откупи човешкият живот, подложен на риска да бъде изгубен във всеки един момент. Колко от нас биха отишли на огнева линия, дори и за много пари! 
   По тази логика се питам,  защо ли Европа се надигна в защита на сестрите ни в Либия и държавата ръси здраво средства, за ди ги измъкне оттам. Нали са "отишли доброволно и за пари - да си берат гайлето, какво ни се жалват през ден"! Аз не споделям това мнение, но го чувам непрекъснато дори от хора, които най-малко би трябвало да си позволяват такива изказвания. Хора, от чиято помощ  зависи съдбата на попадналите в беда в чужбина бългаски граждани. И не се учудвам, че става точно така, както стана в Либия.
   Да защитаваш беззащините, реда и демокрацията  по света е част от глобалната политика и интегриране на човечеството. Да се биеш и да умреш за чужда кауза е не по - малко героично, от това, да го направиш на родна земя. Това важи еднакво за всички
        С членството си в НАТО сме поели задължения и трябва да ги спазваме! Е....поне докато все още се намира кой да ни отсрамва пред света!



Тагове:   медалът,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alex3
Категория: Лични дневници
Прочетен: 162947
Постинги: 21
Коментари: 65
Гласове: 455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930